Multiplayer

Vill man spela någonting med flera personer som man kanske nödvändigtvis inte är i med för stunden så kan man ändå ha roligt tillsammans via internet. Det finns mängder av grymma multiplayerspel som man kan köra online med vänner och bekanta och med främlingar från hela världen.

Multiplayerspel innefattar vanligtvis spel där man är 2 eller fler personer. I en del spel som GTA V, Fortnite och PUBG så kan man vara ett hundratal spelare vilket är bra jäkla häftigt. I spel som Overwatch, CS:GO, League of Legends och Dota är man istället ungefär 10 personer totalt med 4-6 stycken i respektive lag.

GTA V

GTA V utvecklas av Rockstar Games och är ett actionspel utan dess like. Det första spelet i serien, Grand Theft Auto som släpptes 1997. Japp, det är över 20 år sedan det första GTA kom. I spelen följer man huvudpersonen, eller huvudpersonerna och man styr dessas handlingar och får dem att klättra i undre världen. Uppdragen i spelet är i stort sett uteslutande av kriminell karaktär och ska göra olika brottsliga handlingar och erhålla ersättning för det av olika slag.

Spelet är snyggt, roligt och enormt populärt. Trots att GTA V släpptes 2013 så är det fortfarande ett av världens mest populära spel.

Fortnite och PUBG

Fortnite och PUBG är två överlevnadsspel i en genre som brukar kallas Battle Royal. Spelen är snarlika och utvecklarna av Fortnite har erkänt att deras spel är inspirerat av PUBG. Spelen börjar med att 100 spelare startar från ett flygplan som flyger över spelkartan. Spelarna väljer själva när de vill hoppa ur planet och med hjälp av en fallskärm landa någonstans på kartan. När man landat ska man plundra byggnader och försöka hitta vapen, rustningar, mat, sjukvårdsutrustning och så vidare. Det gäller också att göra det här fort för alla andra spelare gör samma sak och hittar man motståndare gäller det att döda dem. Kartan blir också ständigt mindre och mindre för att hindra att matcherna ska bli allt för långa.

Fortnite och PUBG är som sagt väldigt lika. Fortnite har lite mer barnvänlig grafik och upplevs inte fullt så våldsamt som PUBG just för att det inte stänker blod och sådant från fiender man skjutit ned.

Båda spelen är väldigt kul och enormt populära. Vill man spela ett multiplayerspel med många deltagare, ja då är det här bra spel att väja mellan då man är upp till 100 personer i varje match.

CS:GO och Overwatch

Det här är två ganska nya multiplayerspel av First Person Shooter-typen. Det innebär att man ser utifrån sin spelares synvinkel. I båda spelen är man uppdelade i två lag och det gäller att genomföra uppdrag. I CS:GO är man antingen militär eller terrorist och beroende på vilket lag man tillhör ska man antingen placera ut och försvara ett par bomber, eller försöka att desarmera dessa. I Overwatch ska man ta över områden och säkert skydda en frakt som färdas mot sitt mål.

CS:GO är  uppföljaren till CS (Counterstrike) som blev enormt populärt när det släpptes. CS är en mod till Half Life och splittrade communityt lite back in the day. Alla Quakespelare hatade CS och alla CS-spelare hatade Quake.

Overwatch utvecklas av Blizzard Entertainment och är ganska unikt. Det är en blandning av ett vanligt FPS-spel och MOBA-spel som League of Legends där varje spelare i laget har en unik roll och spelar en unik hjälte med olika färdigheter och vapen. Det här gör Overwatch väldigt spännande och det har blivit riktigt populärt.