Internetspel.se

Gratissajter

Gamesgames

Gamesgames.com är spelsidan med världens största sortiment av gratisspel. På hemsidan visas utbudet fram i form av allehanda tjejspel, bilspel och många andra smånöjen riktade till barn. Enligt informationen passar spelen för hela familjen men utformning och kategorisering visar att det är yngre flickor och pojkar som är målgruppen.

Spelsidan har en lättförståelig kategorisering av sina spel och det går snabbt att leta sig fram på sidan. Här finns tusentals och åter tusentals spel att välja bland oavsett om du vill spela solo eller tillsammans med andra. Välj spel utifrån kategori, popularitet eller vilket som är det mest spelade.

Målgrupp

Genusperspektivet lyser med sin frånvaro när gamesgames.com presenterar sina olika spelkategorier. Vid sidan av Action-fliken syns den separata kategorin Tjejspel. Den rymmer sysselsättningar som exempelvis att välja kläder och smink eller göra läppinjektioner samt spel där du kan testa hur duktig du är på att ta hand om barn.

I flickornas kategori finns nära 6 000 olika spel. Några roliga exempel är “Annies humörsvängningar” och “Gravida Bästismammor”. Det är mycket rosa och många hjärtan. Mjukt och gulligt! Bläddrar du vidare i kategorierna så hittar du även en avdelning för pojkar. Där finns stereotypa spel som “Tunnelbanefajt” men även lite mer könsneutrala “Papas Cupcake-kafé”.

Spelutbud

Gamesgames.com har sitt fokus på små, enkla spel riktade till barn men här finns även spel för de äldre familjemedlemmarna samt sådana som kan spelas tillsammans. Välj utifrån vanliga kategorier som sport och pussel eller kanske utifrån vilket ämne du tyckte bäst om i skolan. Här finns nästan 600 spel bara i fysikgenren!

Utbudet av gratisspel på gamesgames.com är alltså ett av världens största och samlingen fylls hela tiden på. Det väl utformade sorteringsverktyget kommer väl till pass när det är dags att välja spel och sidan har också en snabb sökfunktion som förenklar för spelaren. Det är enkelt att bli medlem för alla över 16 år.