Internetspel.se

Gratissajter

Girlsgogames

Girlsgogames.com är en hemsida som erbjuder onlinespel till unga tjejer. Spelen är många i flera kategorier och det finns allt från virtuell matlagning, barnpassning till styling. Fokuset har oftast ett tema av kläder och att ta hand om både djur och affärer. Hemsidan är tillgänglig i många länder och finns gratis på nätet.

Spelen i sig är oftast färgglada med pigg musik. De är även väldigt enkla att komma in i och är alltid gratis att spela. Det enda som krävs är att du tittar igenom en reklamfilm innan du får börja spelet. Den rekommenderade spelåldern ligger på mellan 4 till 13 år.

Skaparna bakom Girlsgogames

Girlsgogames är skapade av ett spelbolag vid namn Spill Games. Det grundades år 2001 av två holländare där deras första hemsida öppnades 2004. Redan då var deras främsta publik flickor, men på den tiden var det mer riktat till tonåringar. År 2007 började den producera egna spel med den kinesiska spelutvecklarna zLong.

Snabbt började utvecklingen och deras spel började nå ut till mer än 150 olika länder. Under 2010-talet skapades Girlsgogames som än idag är en välbesökt sida. De fortsätter att producera spel, men köper även in många andra spel till Girlsgogames. Det är idag en av de mest kända spelsidorna som riktar sig till unga tjejer.

Kritiken mot Girlsgogames

Det har växt fram en kritik mot Girlsgogames, särskilt på det senare åren. Kritiken kommer främst till att sidan utger starka könsstereotyper. Sidan är rosa och erbjuder endast spel med fokus på mode och barnpassning. Många anser att det är skadligt för unga flickor att det är den enda bilden de ska få utav kvinnor.

En annan poäng är att spelen i sig är inte utmanande. I många fall när det kommer till spel för unga pojkar kräver det snabbt tänkande, strategi och pussel för att klara spelen. Men på Girlsgogames ger det inget, förutom vilken färg som passar snyggt med en annan. Kritiker önskar sig något mer ur hemsidan.