Internetspel.se

Bräd & tärningsspel

Checkers

Checkers spelas på ett vanligt schackbräde där varje spelare får 12 spelpjäser. Dessa pjäser placeras ut på de svarta rutorna på de tre raderna som är närmast respektive spelare.

Pjäserna får bara röra sig diagonalt på spelplanen och målet är att slå ut motståndarens pjäser. Det här innebär att de vita rutorna på schackbrädet inte används i checkers. För att slå ut en pjäs måste man hoppa över den. När man hoppar över en pjäs slås den ut och rutan efter pjäsen som man landar på måste vara tom. Är rutan bakom inte tom kan man inte landa där och kan därför inte ta pjäsen. Man kan alltså skydda sina pjäser genom att se till att de har en pjäs bakom sig så att motståndaren inte kan hoppa över din pjäs och sedan landa på en tom ruta. Utan tomma rutor så kan man inte bli av med sina pjäser.

Om en spelpjäs når till motståndarens bakersta rad blir den krönt till konung. Man lägger då en till pjäs ovanpå den för att visa att den är speciell. Kungen kan hoppa både framåt och bakåt medan vanliga pjäser endast kan hoppa framåt.

Det här låter enklare än vad det egentligen är. Checkers har, liksom schack, inte något turmoment utan är helt skicklighetsbaserat.

Checkers är oerhört lätt att lära sig. De få meningarna vi skrivit ovan är egentligen tillräckligt för att man ska kunna spela checkers med sina vänner.

Checkers Online

När man hittar ett spel man gillar och som man vill spela så kan det var jobbigt att behöva ha med sig sitt bräde och pjäser överallt och hitta folk att spela med. Men det är stenåldersmetoder att göra så. Nuförtiden har vi internet och det har aldrig varit lättare att hitta spel än vad det är nu.

Vare sig man vill spela checkers online mot en dator eller mot andra riktiga motståndare så finns svaret på nätet. Vill man spela Checkers online kan man besöka till exempel cardagmes.io.

Där kan man spela checkers online antingen mot datorn eller så klickar man på multiplayer-knappen och får då möjlighet att utmana eller bli utmanad av andra spelare som också vill spela checker.