Internetspel.se

Multi

GTA V

GTA V utvecklas av Rockstar Games och är ett actionspel utan dess like. Det första spelet i serien, Grand Theft Auto som släpptes 1997. Japp, det är över 20 år sedan det första GTA kom. I spelen följer man huvudpersonen, eller huvudpersonerna, och man styr dessas handlingar. I de flesta spelen börjar man som en vanlig människa med tvivelaktig moral och en stökig bakgrund. Sen i spelet får vi dem att klättra i den undre världen. Uppdragen i spelet är i stort sett uteslutande av kriminell karaktär, eller knuten till sin kriminella karriär, och ska göra olika brottsliga handlingar och erhålla ersättning för det av olika slag.

GTA V var det första spelet där man styrde över tre olika huvudkaraktärer. I de tidigare spelen har det alltid bara varit en huvudperson som man spelat. Nu har man istället chansen att växla mellan tre stycken.

Spelet är snyggt, roligt och enormt populärt. Trots att GTA V släpptes 2013 så är det fortfarande ett av världens mest populära spel.

Det är inte bara hyllningar som östs över GTA utan de har också fått motstå en hel del kritik för sin grymhet. Spelet är av typen open world och det går att göra många handlingar i GTA som vanligtvis inte går att göra i spel. Det här har retat gallfeber på en del okunniga om spelbranschen. Att man i GTA till exempel har möjlighet att plocka upp prostituerade i sin bil. Därefter köra till en avlägsen plats och där se bilen börja gunga följt av att man blir av med lite av sina pengar är något som inte uppskattats. Att man dessutom efter det hela kan följa efter den prostituerade, slå ner denne och sno tillbaka sina pengar gör inte direkt moralens väktare mer vänligt inställda.

Som tur är lyssnar vi sällan på vad oinsatta proffstyckare har att säga om våra favoritspel så vi spelar glatt vidare.

Hur fungerar GTA V

GTA är ett open world och man börjar som karaktären Michael De Santa. En föredetta rånare som nu lever ett till synes stilla liv med sin fru och sina barn. Hans idylliska liv får ett hastigt avslut när han kommer i kontakt med de två andra huvudpersonerna. Först träffar han Frankling. En svart förortsgrabb som försöker tjäna sig en hacka och han råkar sig på att försöka sno Michaels bil.

Efter en juvelstöld hamnar på nyheter får hans gamla partner Trevor nys om att Michael fortfarande är vid liv. Han trodde att Michael dött många år tidigare under ett rån de genomförde tillsammans.

Han söker därför upp Michael och trion får nu en mängd utmaningar framför sig.

Ta uppdrag i GTA V

Det finns hundratals olika uppdrag i GTA V. Somliga uppdrag är obligatoriska och för huvudstoryn framåt. Andra uppdrag är valfria och man gör dessa för att det är roligt och för att få extrapengar och nya vapen och annat kul.

Kartan är gigantisk i GTA V och man kan navigera runt den förhållandevis fritt. Sno en bil och åk vart du vill. Vill man ta uppdrag så är tillgängliga uppdrag markerade på kartan och man väljer själv om och när man åker och tar dem. Uppdragen kan bestå av i stort sett vad som helst. Det kan vara allt från att man ska mörda eller råna någon till att man ska använda en bärgningsbil och åka och flytta felparkerade bilar.

Hälften Third Person Shooter hälften bilspel

När man är ute och springer i GTA så ser man sin gubbe snett bakifrån och det klassas i det här fallet som ett Third Person Shooter. En väldigt stor del av spelet är att köra bil. Man kan skaffa bilar på många olika sätt men det enklaste, och antagligen vanligaste, är att man bara helt enkelt snor den från någon som åker förbi på gatan. Bilkörningen i GTA är grymt bra. Det är härlig känsla och det finns väldigt många häftiga bilar. En del snabba som vinden och den del ganska långsamma.

Det är också det här som gör att GTA är lit svårt att stoppa in en speciell genre då det finns inslag av flera olika i spelet. Det är ett unikt och superhäftigt spel i alla fall.