Internetspel.se

Multi

CS:GO

Counter Strike: Global Offencive (CS:GO) är uppföljaren till det gamla klassiska spelet Counter strike (CS). CS i sin tur är en mod till spelet Half Life. På den gamla goda tiden så var det en stor rivalitet mellan CS-spelare och Quake-spelare. Båda hävdade att deras spel var bäst och det andra sög. Den här attituden verkar dock ha svalnat lite på senare år.

Spelet klassas som ett first person shooter (FPS) eftersom man spelar från vyn från den spelaren man spelar. Det ska föreställa att man ser samma saker som den fiktiva personen man spelar ser. FPS spel är en av den mest populära speltypen och i dagsläget är det nog bara Third person shooters som Fortnite som kan utmana. I alla fall om man tänker på den här typen av snabba skjutaspel.

Hur fungerar CS:GO?

I CS:GO spelar två lag mot varandra. Det ena laget är militärer och det andra laget är terrorister. Beroende på vilken sida man är på så har man olika mål i en match. Soldaterna vill desarmera tre bomber som är utplacerade på kartan och säkra området. Terroristerna vill hindra soldaterna från att desarmera deras bomber och inte låta dem säkra området. Den som lyckas med sitt mål vinner matchen.

För att vinna sin match behöver man ett väloljat lag där spelarna har bra taktik och aim och att man med en överlägsen strategi och taktik kan överlista motståndarna. Det är ett roligt och utmanande spel. Man ska däremot komma ihåg att man kan spela såna här spel i stort sett hur mycket som helst. Det är viktigt att man tar pauser och inte lägger allt för mycket tid på sitt spel.

En match i CS:GO tar ungefär en kvart men kan ta betydligt längre tid om matchen är väldigt jämn.

CS:GO Betting

Det arrangeras många stora tävlingar i CS:GO varje år och stora spelbolag erbjuder odds på alla stora matcher. Är man intresserad av CS och vill spela på matcher i spelet så finns det massor med möjligheter. Det finns matcher nästan varje vecka att spela på. Att intresset för CS:GO växer är inte så konstigt när förstapriset i några av de största turneringarna överstiger $1 miljon.

Att CS:GO är ett populärt spel vittnas också om ifall man kollar på Twitch.tv som är värdlens största streamingtjänst för dataspel så är det nästan alltid över 100 000 tittare som kollar på när andra spelare spelar CS:GO.

Med en så stor publik kan man förstå att spelbolagen blir intresserade av att erbjuda betting. Alla stora spelbolag värda sitt namn erbjuder odds på esport. Och CS:GO är ett självklart spel att ha med.

Sverige är också ett av de mest framstående länderna i CS:GO. I competitive gaming nuförtiden så brukar sydkorea vara dominerande men inte när det kommer till CS:GO. Inte ännu i alla fall.