Internetspel.se

Multi

Fortnite

Fortnite och PUBG är två överlevnadsspel i en genre som brukar kallas Battle Royal. Spelen är snarlika och utvecklarna av Fortnite har erkänt att deras spel är inspirerat av PUBG. Spelen är faktiskt så lika att Bluehole, företaget som ligger bakom PUBG, stämt Epic Games, företaget bakom Fortnite, för brott mot upphovsrätten. De hävdar att de har snott deras idé om att bli den sista överlevaren, alltså hela konceptet i battle royal.

Fortnite har blivit ett av världens största spel någonsin. De har över 250 miljoner registrerade spelare och under 2018 sägs de ha gjort en vinst på 3 miljarder dollar. Ja du hörde rätt, 3 miljarder dollar i vinst. Epic Games är inte dumma heller. De vet att pengar drar till sig publicitet så undre säsongen 2018-2019 dammade de in 100 miljoner dollar i prispotten i Fortniteturneringar.

Med så många spelare världen över och med så stora prispotter spår vi att Fortnite kommer att fortsätta att vara ett av de största spelen en tid framöver.

Den mest populära Fortnite-streamern Ninja sägs tjäna över 500 000 dollar varje månad på sin stream. Utöver det får han säkert mängder med sponsorkontrakt och annat men tänk att kunna tjäna motsvarande nästan 5 miljoner kronor i månaden på att sitta och spela sitt favoritspel.

Hur fungerar Fortnite?

Spelet börjar med att 100 spelare startar från ett flygplan som flyger över spelkartan. Spelarna väljer själva när de vill hoppa ur planet och med hjälp av en fallskärm landa någonstans på kartan. När man landat ska man plundra byggnader och försöka hitta vapen, rustningar, mat, sjukvårdsutrustning och så vidare. Det gäller också att göra det här fort för alla andra spelare gör samma sak och hittar man motståndare gäller det att döda dem. Kartan blir också ständigt mindre och mindre för att hindra att matcherna ska bli allt för långa.

Fortnite har lite mer barnvänlig grafik jämfört med PUBG och upplevs inte fullt så våldsamt. Det här kan vara en trevlig detalj eftersom det är väldigt många unga som spelar Fortnite. Över 50 % av deras spelare är under 25 år.

Fortnite är också väldigt bra eftersom det finns till nästan alla enheter. Man kan spela det på dator, Playstation, Xbox, Nintendo och i mobiler med IOS och Android.

Fortnite Betting

Fortnite-turneringar spelas nästan varje vecka året runt så om man vill satsa på det har man goda chanser. Att fler och fler spelbolag också fått upp ögonen för esportsbetting gör det inte sämre direkt. Alla stora respektabla bettingsajter erbjuder i dagsläget odds på esport och alla de seriösa aktörerna som erbjuder epsortbetting har odds på Fortnite. Att inte ha betting på Fortnite om man erbjuder esportsbetting är lite som att ha vanlig sportsbetting och inte erbjuda odds på hockey.

Att Epic Games skjuter till så mycket extrapengar till turneringspriser kommer sannolikt också öka intresset rejält för Fortnite och deras turneringar.