Internetspel.se

Multi

Overwatch

Overwatch utvecklas av Blizzard Entertainment och var ganska unikt när det släpptes. Det är ett FPS-spel som blivit kraftigt inspirerat av MOBA-spel som League of Legends. I MOBA-spel har varje spelare i laget har en unik roll och spelar en unik hjälte med olika färdigheter och vapen. Det här gör Overwatch väldigt spännande och det har blivit riktigt populärt.

Hur fungerar Overwatch?

Overwatch spelas med 6 spelare i varje lag. Det finns några olika spelupplägg där man ska klara olika mål för att vinna. De två vanligaste är att man som anfallande lag ska ta över en del av kartan och hålla den fri från försvarare ett visst antal sekunder. Som försvarare ska man istället se till att hålla anfallarna borta. Dessa banor består ofta av flera olika områden som ska tas över i turordning. Ju fler områden man hinner ta över innan tiden tar slut desto större chans har man att vinna. Efter att ena laget försvarat är det deras tur att anfalla. De som tar över flest områden vinner.

Ett annat upplägg är att man ska säkra en transport. Transporten rör sig endast när lagmedlemmar står på eller bredvid den och inga motståndare finns i närheten. Det fungerar på samma sätt att först agerar ena laget transport och efter att den spelomgången är klar så ska de som nyss transporterade istället sabotera motståndarnas transport.

Abilities – det som gör Overwatch unikt

I de flesta FPS-spel så är alla karaktärer identiska i deras färdigheter. I MOBA-spel däremot så är varje karaktär unik med unika fördigheter och funktioner. Overwatch är har tagit fasta på det och gjort ett FPS-spel av funktionen som karaktärer från MOBA-spel har.

När Overwatch lanserades fanns det 21 olika karaktärer som spelarna fick välja mellan. Sedan dess har det tillkommit en handfull nya karaktärer som breddar valmöjligheterna. Varje karaktär är unik och fyller olika roller. Det finns tre huvudsakliga roller som champions kategoriseras in i: Damage Heroes, Tank Heroes, Support Heroes.

Damage Heroes

Som namnet avslöjar är det här karaktärer som gör skada. Det är i huvudsak dessa dödar motståndare då de har hög damage men ofta ganska låg chans att överleva på egen hand.

Tank Heroes

Tanks är de som ska suga upp skadan som damage heroes gör. Förhoppningen är att Tanksen ska försvara damagechampsen i sitt eget lag så att de kan döda motståndarna. Tank Heroes har ofta mycket sköldar, rustningar och andra förmågor som gör att de kan ta mycket skada utan att dö.

Support Heroes

Supports ska agera hjälp resten av laget. Deras hjälp kommer i olika slag men inte vanligt har de någon ability som kan heala medlemmarna i laget eller ge dem ökad skada i sina attacker och liknande.

Overwatch betting

Som ett av de mest populära spelen idag så har Overwatch en stor publik. Med stor publik kommer också många tävlingar och med tävlingar kommer betting. Esport är på framfart och fler och fler bettingbolag lägger till odds på matcher i Overwatch i sitt spelutbud.

Vill man satsa på vilket lag som kommer vinna en Overwatch-match nu förtiden kan man hitta odds på nästan alla stora spelbolag.