Internetspel.se

Gratissajter

Mousebreaker

Mousebreaker.Com är en spelportal som ingår i det holländska Spil Games. Företaget startade 2004 och är privatägt. För runt fem år sedan gjorde de stora satsningar för att nå den mobila publiken och i och med detta nådde de 100 miljoner spelare inom loppet av ett år.

Vill roa i vardagen

Spil Games har idag användare i mer än 150 länder, men företaget sköts fortfarande från Hollands motsvarighet till San José: Hilversum. En del av Spil Games målsättning är att skapa spel som tillför något i människors vardag. Genom att kunna gå in i en annan värld en liten stund och ta del av företagets spelutbud, hoppas tillverkarna på att skapa förutsättningar för det.

Sportspel

Merparten av spelen på Mousebreaker.Com är på temat sport. Här finns ett stort antal fotbollsspel som till exempel Jumpers for Goalposts 5 och Sports Heads. Men även utanför den traditionella fotbollen finns sportteman, som exempelvis Pinch Hitter och Blast Billiards Gold. Du kan enkelt sortera spelen i antingen bokstavsordning eller popularitetsordning för bättre överblick. Till varje spel hör en kort instruktion om hur du ska gå tillväga för att spela.

Inte bara sport

Förutom spel på temat sport finns även actionspel. Exempel på dessa är Warbanner, Total Front, Bullet Force och Stickman Archer. Förutom strategispel finns klassiker som arkadspel, 3D-spel, zombiespel och nischade spel som en spelgrupp baserad på leksaken fidget spinner. Totalt finns över 2 000 spel, men eftersom de presenteras på ett användarvänligt sätt i scrollvänliga rader, känns utbudet inte överväldigande vilket är positivt.

Mousebreaker.Com har som primär målgrupp unga människor, även om spelen finns tillgängliga utan kostnad för alla. Företaget månar om sina användare och förtydligar att man som förälder bör ha koll på vad ens barn gör online. Det är viktigt att barnen aldrig delar med sig av personlig information så som epost-adress eller telefonnummer. Användarna ska också vara medvetna om att det förekommer annonser på sajten.